Een belangrijke schakel

Fotocredits: ReinOnline

Ooit wel eens een talkshow gemaakt? In deze blog geven we je een blik achter de schermen. Het werk van de schakeltechnicus.

Een talkshow is een combinatie van techniek en inhoud. Technisch gezien is een talkshow een complexe productie. Deels omdat er je de emoties van de mensen aan tafel goed in beeld wil brengen en deels om het geheel interessant te maken. Het zijn immers maar een paar mensen aan tafel die ergens over praten.

Met 5 camera’s brengen we het geheel in beeld. Door te wisselen tussen de camera’s brengen wordt het geheeld spannend en kun je de emotie, de verhouding en de discussie aan tafel goed in beeld brengen.

In de regiekamer is de schakeltechnicus diegene die kiest welke camera er getoond wordt. Soms op basis van de aanwijzingen van de regisseur en soms op basis van eigen keuzes. Bij spannende TV zal de regisseur vaak de leiding nemen en als het wat rustig is, of de regisseur is bezig met anderen dan neemt de schakeltechnicus het initiatief.

Joran Peeks is onze beeldregisseur/schakeltechnicus

Meer lezen over de schakeltechnicus? ReinOnline schreef er een mooie blog over.